panelarrow

Packning inför resan

Vad ska en egentligen packa med i väskan när en drar på solsemester eller liknande ner till Egypten? Jo det kommer vi skriva om här i dag, så fortsätt gärna läsa om du är i restagen och längtar iväg till bad och värme.

tjej resa väska flygplatsI DN kan vi i en artikel läsa hur vi smartast packar inför resan. Det som är kruxet med att packa är ju att det lätt blir lite för mycket, särskilt när man vill få med allt i en liten kabinväska. En stor handväska är alltid bra dock, där är det dessutom allra bäst att ha sina värdesaker – eftersom både kabinväska och det incheckade bagaget kan komma bort om en har otur. I handväskan kan man både se till att ha pass, plånbok, en bok och kanske ett par bekväma promenadskor eller par snygga Tamaris. Datorn behöver man sällan ta med sig, den är mest bara tung att bära på.

Sedan gäller det även att packa smart inuti väskan, med rullade kläder, undvika vassa föremål som nagelsax och pincett, förbered produkter med väskteinnehåll under 100 ml och lägg dessa i platspåsar redan innan, det går snabbare i säkerhetskotrollen då. Även ett litet skohorn kan förenkla i säkerhetskontrollen när ändå skorna ska av och på. Skaffa dig sedan en väska på hjul, om du inte redan har det – din rygg är värd den underlättningen.

Tänk på tullen

Något man inte bör ta med sig genom tullen på hemväg är sedan eller uppstoppad krokodil eller en påse med rostade skorpioner. I Expressen kan vi läsa om hur mycket konstigt som faktiskt går genom tullen och hur vissa av dessa föremål ställs ut på museum. Det är något man måste tänka på när man impulsköper lite roliga eller galna grejer på resan, för det som kan verka oskyldigt på plats får sig en helt annan kontext när det kommer till Sverige och semesterskratten har tystnat, inte minst i tullen.