panelarrow

Mer energi till resan? Ta in på hotell på Arlanda

Egypten är som bekant välkänt för sin långa historia. Den är måhända brutal i många moderna mått, men lockar till spännande frågor om människans kulturhistoria. När du väl är framme vill du nog inte fokusera på att ta igen sömn från en resa med obekväma tider. Då kan ett smart tips vara att ta in på hotell på Arlanda, så förkortas resan väsentligt.  

En resa till Egypten är en lång och omtumlande resa. Du kan förstås välja att göra det till en avkopplande solsemester, men varför inte göra det till en äventyrlig bildningsresa? Dra ner på avkopplingen i landet, men öka din resekomfort. En populär företeelse är att hitta hotell på Arlanda, för att kunna hinna med flighter med obekväma tider. På det sättet kan du öka komforten inför din resa, och lägga krutet på upplevelserna när du väl är på plats!

Egypten bär på några av våra äldsta kulturhistoriska fynd. Det är ett nav för människans historia och en plats att öka sina historiekunskaper. Visst kan det vara omtumlande att resa till en plats för att bilda sig, det kräver att du har både energi och kapacitet att ta in ny information på. Därför är det bästa tipset att se över hur du kan förenkla alla omständigheter runt omkring. Att slippa stiga upp klockan tre på natten – eller ”dygna” för att flyget lyfter klockan 2 – ta in på hotell så slipper du alla krångliga, och dyra, resealternativ.

Planera din resa

Ett tips som kan underlätta är att i förväg planera din resa. Självklart behöver inte allt vara spikat till punkt och pricka, och resan kräver såklart att du kan vara öppen för föränringar och tänka lite pragmatiskt. Några övergripande teman kan dock vara bra att ha, för att förenkla resan ännu mer! Ju mer du har planerat innan, desto mindre energi behöver du ägna åt att hitta alternativ på plats.

Kanske ska du göra en temaresa? Utforska alla Egyptens mystiska gravar. Två tidigare för allmänheten stängda gravar är numera öppna för allmän beskådning. Gravarna upptäcktes redan på 90-talet och beräknas vara 3500 år gamla. Öppnandet av gravarna är en i raden av åtgärder som Egypten tar till för att locka tillbaka turisterna. För ett tag sen upptäcktes dessutom okända rum i den största pyramiden i Egypten, Cheopspyramiden.

Lämna deckaren hemma

En sak som börjar bli alltmer populär är att verkligen gå in för sin resa. Genom att lämna den där stranddeckaren hemma, varför inte ta en dag på stranden i Egypten med en bok av en egyptisk författare? En aktuell författade idag är André Aciman, egyptisk-amerikansk och judisk författare bakom den filmatiserade romanen ”Call Me by Your Name”.

Varför inte göra en kulturresa och studera egyptisk samtida konst? Besök Operans tunnelbanestationen som är klädd i stjärnor utförda av elva konstnärer i Kairo!

Planera i förväg i grova drag vad du vill hinna med. Blir det en kortare resa kanske det kan vara en idé att inte vara helt slutkörd när man kommer fram. Då kan saker som förenklar själva resan göra att du är utvilad och redo för nya spännande äventyr.