panelarrow

Ha råd med semestern till Egypten!

Egypten är ett land som vi många kopplar samman med just semester, sol och vackra pyramider – ståtliga och imponerande. Men ibland kan det vara svårt för en familj att ha råd att ta sig till en sådan exotisk plats, det kan vara för dyrt helt enkelt. Därför skriver vi idag om just ekonomi och semesterplaner!

Glad gubbe diagramI HD kan vi läsa om hur det med både kreativitet och envishet går att hålla kostnader i schack när man är ledig och vill semestra – tips vi får är bland annat:

Charter erbjuder ett bekvämt resande, ett stort urval av destinationer till bra paketpris tack vare resebolagens stordriftsfördelar. Prissättningen för barnbiljetter varierar mellan bolagen, så mitt tips är att ta sig tiden att shoppa runt. – Mattias Varén, ekonom på Forex, via HD

Ja, och sedan finns det även ännu fler sätt att samla ihop pengar och det kan vara att sälja guld, det är nämligen så att guld köpes via brev till bra kurser och det går både snabbt och är enkelt samt tryggt. Det kanske skulle kunna skrapa ihop tillräckligt med pengar för just en mysig familjesemester i Egypten. I GP kan vi vidare läsa att det ofta är den svaga kronan som ger en dyrare semester utomlands.

Dra in på saker och spara pengar

Andra sätt att spara pengar på kan vi läsa om hur i Expressen, där tipsar experter från Lyxfällan hur en familj kan dra åt svångremmen – och det när det framförallt gäller godis, tidningar, snabbmat som köps hem och hyrfilmer, optimera storhandlandet och håll dig till inköpslistan. Grundtipset är alltså att hålla koll på småutgifter.