panelarrow

Att resa bekvämt med småbarn

Det är kul att resa med barn och den gyllene regeln är att vara öppen för snabba lösningar. Ett välfungerande par avlastar varandra – och är du ensamstående behöver ni lite fler pauser för att undvika gräl och irritationsmoment. Försök prioritera bekvämlighet i den mån din budget tillåter, och tänk lite annorlunda när du ska planera din resa.

Du sitter kanske där lite i sista minuten och vill boka en resa till dig och barnen. Priset på flygbiljetterna skiljer sig rejält mellan natt och dag, och det lite krångligare alternativet är kanske mitt på natten. Vi har tidigare skrivit om att hotell på Arlanda är smart om du vill spara tid – och det kan även spara dig pengar. Istället för att skippa den billiga flygbiljetten kanske ni kan ta in på hotell i Arlanda för att göra resan mer bekväm?

Fler tips för bekvämare resa

Bekvämlighet är egentligen en smakfråga. Är du en sådan som inte räds lite utmaningar och vill att barnen ska lära sig hur det verkligen är att resa kan du faktiskt slappna av lite. Det är inte meningen att allt ska vara perfekt och självklart ska man inte ”tugga klart” resan åt dem! Ni hjälps åt och är ett lag. Dock kan man hjälpa varandra på olika sätt. Kontrollera att ipaden är laddad, att barnen har hörlurar och att ingen går hungrig eller törstig. Packa med någon liten present halvvägs (om ni ska resa långt) och låt hela resandet i sig bli en upplevelse. Läs fler tips i expressen.se.

Arlanda har en egen säkerhetskontroll som ni kan välja. Försök se till att ni kommer i tid, och behöver ni spara tid kan ni titta lite i affärerna tillsammans. Antingen kan ni välja att ge barnen lite fickpengar som de får köpa något litet för, eller så kan ni titta runt tillsammans och ta shoppingen på vägen hem istället.